2020

10/05-2019:     At miste sin bedste ven

Banya er i sorg over at have mistet sin allerbedste ven, Spot. Det er som Banya pludselig indser at Spot ikke kommer tilbage. Hun har de seneste uger pludselig gøet , hvilket hun aldrig plejer at gøre med mindre der er en  specifik årsag. Hun har også været lidt mere urolig.  Det virker som hun forsøger at kalde på Spot. Jeg har forsøgt at finde en lille dansk svensk hunde hvalp i de seneste dage, men markedet er bare støvsuget. Jeg håber at det lykkedes at skaffe en inden årets udgang. To hunde har utrolig meget glæde af hinanden i løbet af dagen og jeg holder utrolig meget af en dansk svensk gårdhunds mentalitet og deres nævnenyttighed.

_________________________________________________________

21/04-2020:     Til minde om Spot

Så kom dagen hvor vi skulle tage afsked med vores gamle dansk svensk gårdhund, Spot på næsten 14 år. Hun havde fået galoperende brystkræft og det udviklede sig hurtigt. Hun var rørig og glad indtil det sidste.  Hun sov stille ind inde ved dyrlægen. Banya tog afsked med hende herhjemme og var efterfølgende med til at lægge hende i graven. Vi har plantet en rød tjørn oven på hende gravsted som et varigt minde. Nogen gange er de rigtige beslutninger dem vi har sværest ved at træffe.

 

 

 

 

 

_________________________________________________________

30/03-2020:      Covid-19

Alt er lukket ned på grund af covid-19. Vi vælger herhjemme at tro på, at Banya derfor havde en menig med ikke at levere hvalpe lige på det her tidspunkt. Hele verden er lukket ned og ingen ved hvornår hverdagen vender tilbage og i hvilken form.  Jeg glæder mig over,  at vi bor så isoleret at vi kan trave mange kilometer i skovene uden at møde andre mennesker, men både Banya og jeg savner vores ugentlige hundetræning mv. I denne tid sætter jeg desuden stor pris på den kontakt og selskab hunde generelt medfører. Med dette er det svært at føle sig helt ensom.

_________________________________________________________

29/02-2020:      Scanning

Desværre viste scanningen i dag at Banya var tom. Hun havde ellers  virket stille og indadvendt og ikke interesseret i at komme ud.  Det er en kæmpe kæmpe skuffelse at det heller ikke lykkedes denne her gang at få hende drægtig.  Vi er nogle der har ventet længe  på hun skulle levere nogle hvalpe, men dette er åbenbart ikke ligetil. Indtil næste løbetid vil jeg bruge tiden på udstillinger, evt se om hun kan blive Tysk CH og se om hun kan avancere i rally konkurrencer.  Hun er  faktisk ret god til rally øvelserne og lære nye elementer, men ofte mister hun fokus under konkurrence. Under alle omstændigheder er der nok at tage fat på.

_________________________________________________________

30/01-2020:      Parring i Tyskland

Hjemvendt fra Tyskland.  Det var lidt af en kold og våd omgang, men det lykkedes at få Banya parret en gang. Jeg havde håbet på, at vi kunne få mere end den ene parring men det lykkedes desværre ikke.  Nu  er alt  overladt til naturen og vi må vente på scanning om 4 uger.