2019

30/11-2019:     Udstilling i Strøby

Årets sidste udstilling for Banya foregik i Strøby. Hun var kæk og vel snarere over kæk, må det vel siges. Det var der også rigtig meget brug for, da dommeren var grundig og tog sig meget god tid. Banya vandt champion klassen med excellent med CK og klub certifikat. Da vi skulle løbe omkring bedste tæve tabte en af de foranløbende handlere en fræk frikadelle. Den skulle Banya bare ha fat i. Jeg mistede kontrollen og kontakten til hende, og Banya holdte et værre spring party. Det er ilde set, men ofte sket. Banya er og bliver et stort legebarn og vil nok hellere igennem en hoppeborg end en udstillingsring.

15-16/11-2019:     Udstilling i Lillestrøm 

Jeg havde tilmeldt Banya i åben klasse til hendes første udstilling i Norge. Udstilligen foregik i byen Lillestrøm, og jeg tænkte derfor, at vi kunne bo hos min mor, da det af naturlige årsager ikke er så ofte vi ses. Der lå sne på markerne og vejret var både koldt og vådt. Banya virkede ret stædig og havde ikke lyst til at gå ind i Norges Varemesse.  Ikke det bedste udgangspunkt - hvilket også blev påvirkede resultaterne. Banya endte med en 4. plads og en 3. plads. Begge kritikker var dog retfærdige. Det var ikke Banyas tur til at gøre indtryk i det kolde nord i denne omgang.

Vi havde en hyggelig tur i det norske og på trods af udstillingsresultaterne, er det altid rart med familiebesøg. Banya fik desuden muligheden for at tonse rundt på de store vidder, hvilket hun altid elsker.

06/10-2019:      International udstilling i Rostock

Jeg havde tilmeldt Banya i åben klasse, da hun endnu ikke er tysk champion og derfor vil have en større chance for at nuppe et tysk cert. Der var kun 2 tilmeldte tæver i den åbne klasse og Banya blev 1. vinder med verzuglich og Anw. Dt. Ch. VDH, dvs. et tysk cert. Banya fik desuden en rigtig fin kritik af dommeren dr. Steffen Schock fra Tyskland.

31/08-2019:     Årets åbenklasse tæve

Så fik Banya titlen "Årets åbenklasse tæve 2018/2019". 

31/08-2019 og 01/09-2019:     Ridgebackdagene 

Temperaturen var høj og solen brændte. Banya skulle udstilles på Ridgeback-dagene, nu hvor hun desværre ikke var blevet parret. Hun havde forinden haft en periode, hvor hun som vanlig blev falsk drægtig ca. 8 uger efter løbetiden. Hun lukker omverden ude, og der skal bruges meget energi på at lokke hende ud af hendes boble. Banya bliver alletiders mor når hun engang får rigtige hvalpe, med det store omsorgsgen hun udviser overfor hendes legetøj.

Det var første gang hun skulle udstilles i champion klassen i Danmark, og jeg var spændt på om hun kunne hamle op med de andre smukke tæver. Dommeren var om lørdagen Diane Stratton fra Australien, og her blev Banya 4. vinder, excellent med CK. Om søndagen var temperaturen mere moderat og vi skulle gå en rallyprøve inden udstillingen. Vi mangler nemlig kun at bestå en øvet klasse, før Banya kan kalde sig RØM (rally øvet mester). Der var overhovedet ikke stabil kontakt med Banya, og vi fik som forventet IB (ikke bestået). Til udstillingen gik det bedre. Dommeren var her Denise Flaim fra USA, og Banya fik her den samme placering som den forrige dag – altså 4. vinder, excellent med CK.

27/07-2019:      Ferie i Tyskland og udstilling i Hamborg

Banya har været med os på ferie i Tyskland. Turen gik denne sommer til det smukke Harzen. Der blev travet en del i den omkringliggende natur, og Banya fik også slappet godt af. Planen var, at Banya på hjemvejen skulle udstilles i Championklassen for første gang. Hun var tilmeldt en dobbelt-udstilling i Hamborg under RRCD. Da vi ankommer til overnatningsstedet i Hamborg, viser det sig, at ingen kæledyr er tilladt - og slet ikke hunde. Vi havde booket under fejl agtige oplysninger fra pgl. booking firma. Husk altid at dobbelt checke at hunde er tilladte og mulighed for at række pengene retur pgl. sted. Øv bøv.

Vi var derfor presset til at finde et andet overnatningssted til fire personer og to hunde en sen fredag eftermiddag, hvilket ikke just var nemt i ferie perioden. Det lykkedes heldigvis - dog kun med en overnatning istedet for de to vi havde planlagt. På grund af bøvl med overnatning, de høje temperaturer og vi alle var trætte efter en uges ferie og trængte til at komme hjem i vores frie landlige omgivelser, valgte vi kun at udstille Banya om lørdagen. Hun endte med at blive nr. 2 i CH klassen og 2. bedste tæve (ud af tæverne i mellem-, åben- og championklassen), og hun endte derfor med to tyske reserve cert. Dommeren var Hassi Assenmacher-Feyel (DE). Banyas første udstilling som champion, gik altså over alle forventningerne og vi vender nok snart tilbage til det tyske.

22-25/06-2019:     Ingen parring i den her omgang

Banya var rigtig kommet i løb og vi lagde turen sydover tidlig lørdag morgen. Vi var blevet varslet om, der var lokal hede bølge i pågældende område,  men at det var så varmt havde hverken jeg  eller Banya regnet med.  Mr X var meget interesseret i Banya  under det første møde søndag eftermiddag, men Banya var lidt usikker på hans intentioner. Vi prøvede senere  sen søndag aften. Mr. X havde da fået en fiber skade i krydset  oven på de foregående strabadser og hvor meget det generede ham vides ikke, men han kunne ikke parre hende. Mandag morgen kørte jeg omkring dyrlægen og fik en ny blodprøve for at være hel sikker på tidspunktet for ægløsning. Resultatet var  perfekt til parring, men lige meget hjalp det. Vi forsøgte tidligt morgen, sen aften, lange pauser, anden miljø, og men  intet hjalp. Jeg havde besluttet, jeg ikke vil ud i kunstig befrugtning og slet ikke første gang . Jeg havde ikke tænkt på at vi skulle stå i den her situation, da Mr. X er  en rimelig erfaring herre.  Jeg havde ikke en alternativ Mr. Y på plads og ville ikke ud i ”panik avl før lukke tid”. Vi endte med at køre hjem i næsten 40 graders varme,  ret skuffede og kede af det og med en rigtig slukøret Banya. Hun var efterhånden blevet ret god til at gøre tilnærmelser til Mr. X.

Jeg tager turen derned til næste løbetid om 6-7 måneder, da jeg har set de to hunde løbe en del sammen og er blevet meget overbevist om pågældende kombination ikke er hel tosset i forhold til begges styrker og svagheder. Med den erfaring  i mente, er vi i gang med at undersøge andre potentielle hanhunde, i såfremt det kikser med parringen anden gang. Her er jeg taknemmelig for Banyas opdrætter, Ellen Reisinger,  som er en fantastisk støtte og sparring igennem hele forløbet. Det er med stor beklagelse til alle hvalpe interesserede, at der desværre ikke kommer et kuld Inkiini hvalpe før til forår 2020 og hvis vi er heldige. Jeg kan til gengæld glæde mig over, at der tilsyneladende kommer en del andre kuld i løbet af 2019 og det derved er det  måske muligt at få sit ønsket opfyldt et andet sted. Jeg  er desuden  meget beæret over dem, som vælger at vente på en Inkiini hvalp.

Tak for den tillid!

21/06-2019:     DKK udstilling i Vejen

En travl dag for Banya. Hun var i løbetid og vi skulle fra morgen stunden ind til dyrlægen  og have en blodprøve i forhold til hendes progesteron niveau. Vi skulle jo nødig komme for sent af sted til Mr. X nede i Tyskland.  Herefter tog jeg Banya med på arbejde i Herning, da jeg havde planlagt at køre derfra til udstilling i Vejen. Hun er en meget nem hund at have med på arbejde og bliver på hendes tæppe. Herefter gik turen til Vejen og det var blevet noget hedt og Banya var i løb, og meget ved siden af sig selv.

Hun vil ikke rigtig løbe og var ikke rigtig på ”stikkerne”, så det blev til en excellent og 4. vinder i åben klasse. Det er en af de udfordringer med en tæve som Banya, der psykisk reagerer både til udstillinger og især til  rally konkurrencer når hun hhv. er i løbetid og falsk drægtighed 8 uger senere.

09/06-2019:     DDK kreds 10 udstilling i Nykøbing Falster

Vi tog den lange tur til Nykøbing Falster Pinse søndag. Dommeren var Svend Erik Løvenkjær DK, og han havde dømt Banya til et skue i Horsens, da hun var lille  junior pige. Her fik hun en meget fin kritik og hun har siden udviklet sig. Der var ikke tilmeldt ret mange hunde og der blev kun givet 2 CK er.til de fremmødte Ridgebacks. Et til bedste han og et til bedste tæve, som blev Banya. Jubiiii!!!!


Hun fik dermed det 3. cert og er ny dansk champion. Hun fik en rigtig fin kritik  og løb hen og blev BIR. Det var til stor jubel, da jeg havde håbet, hun kunne nå at blive DK Champion inden hun skal have hvalpe senere på året. 

25/05-2019:     Udstilling i Neumünster

Med spænding i maven og nok ikke de helt store forventninger til et godt resultat tog vi tur sydover til Neumünster. Vi blev meget positiv overrasket og den svenske dommer Patrik CederIöf kunne åbenbart godt lide Banya som type. I åben klasse var der 10 tæver og Banya fik vorzüglich/excelent og blev 1. vinder, endte sørme op med at få et tysk cert med hjem inden dag var omme. Blev 2. bedste tæve!Det var bare helt vildt at opleve, og vi får lyst til flere udstillinger syd over!

27/04-2019:      RRK udstilling

Banya 1. vinder i åben klasse (5 tæver) med excellent og CK. Bedste tæve, cert og BIR for første gang!!
Hun var oppe imod en yderst flot, velgående champion ungersvend. Stor var overraskelsen og glæden. Banya var fuld af spilopper og sprang noget rundt i ringen, så jeg troede hun ville smide placeringen væk, men nej hun kørte bare derud af. En fantastisk dag og nok noget man oplever "once in a lifetime”.